Dans[k]

“Denne film dokumentere 7 afrodans(k)eres rejse igennem livet, med dansen som deres anker og som det rum hvor en sort kvinde i et hvidt landskab kan gå på selvopdagelse. 

Med deres fortællinger og deres bevægelser springer de grænser, både de personlige og dem som samfundet konstituerer. Vejene ind i dansen er forskellige men de har alle søgt væk fra det konforme og den normalitet, man som sort krop i en hvid ramme ikke kan udfylde. At blive til som sort kvinde og skulle navigerer i en hvid verden, aktiverer en indre kamæleon. En fleksibilitet som skal udspringe fra selvkærlighed og ikke en kuratering af konceptet sorthed. Disse kvinder finder gang på gang opslidende bagveje, når dørene forbliver lukkede i en industri hvor magt, budgetter og adgang til de store scener er underlagt en systemisk ulighed. De vander de frø de selv sår med deres tåre og bygger bordet som de ikke får plads ved, selv. 

For disse kvinder har vejen til en selverkendelse som danser og som sort kvinde, været brolagt med benægtelse, misforståelser, selvhad -had til hudfarve og kropsformer og følelsen af ikke at kunne udtrykke sig frit og kreativt og give udtryk for den vrede og frustration som er dem berettiget. Men spejlingen, identifikationen og fælleskabet omkring dansen er fritsættende og bekræftende for disse kvinder. Et sted hvor ingen forklaring er nødvendig, et sted hvor krop og sind flyder sammen.”

Medvirkende 
Toniah Pedersen 
Nafi Lisa Gravesen 
Maji Claire 
Marie Kaae 
Liv Crescesse 
Mariama Bajo Ambrose 
Amy Sarr 

Dansere 
Lulu Safia Elling 
Ciara Rose Blankenship 
Luc Boris André 
Sebastian Skov 
Nefertiti Pedersen 
Beck Heiberg 
Charlie Laban Trier 
Andree Hoxfeldt 
Dato Vande Putte 
Hector Volcano 
Maji Claire stylet af Alecsander Rothschild "Masculina" 

Idé & Producent Detour Dance Festival Sara Jordan 
Tilrettelægger Sade Johnson 
Filmfotograf & Edit & lys Sara Jordan 
Produktionsassistent Marie Paldrup 
MUA & Hair Cianne Denize 

Støttet af Statens Kunstfond