københavnsk dansefestival detour

Københavnsk dansefestival Detour udvider til Aarhus for første gang

 

Københavnsk dansefestival Detour udvider til Aarhus efter flere års succec i hovedstden.

Man behøver hverken være nede med de nyeste håndtegn eller hoppe i hættetrøjen for at kunne med når Detour Urban Dance festival kommer til Bore Bore16. Og 17. September.

Festivalen er dedikeret til at præsentere gadens dans og fortolke den klassiske hip hop på helt nye måder for nye publikummer.Lyder det fra festivalens initiativtager, danser og koreograf Sara Jordan.

-Vi ønsker at åbne op og bringe urban dans i spil med den moderne danseverden både for at afmystificere hip hop som noget useriøst dans til rapmusik og for at at give plads til den næste generation af streetdansere og koreograferaf den urbane skole.

Første gang københavnsk dansefestival Detour kommer til Aarhus.

 

Festivalen har for fjerde gang præsenteret både danske og internationale navne i københavn og nu en tur for første gang kommer. Fra Canada kommer duen Tentaclekøbenhavnsk dansefestival detour  Tribe,mens Frankrig er repræsenteret med CJM´S fra hjemlige breddegrader kommer Rico Coker, Sara Jordan og Aarhusiansk Anna Eileen der har en forestilling sammen med Marie Paldrup.

De to dansere fik plads i programmet gennem et så kaldt open call. På den måde kan både nye talenter og nogle af den international hip hopscenens stjerne opleves på Detour Urban Dance Festival. Med festivalens program ønsker arrangøren at kunne vise,at hiphoppen er modnet kunstnerisk siden den for mere end 30 år siden så dagens lys på gaderne i New York. Samtidig indeholder genren stadig en tilgængelighed som det etablerede scenemiljø kan lære af mener koreograf Sara Jordan.

Af Kirstine Lefevre Sckerl- Stiften

News Papir Stiften.dk

Leave a Reply