Anmeldelse af Detour Urban Dance Festival 2015

Anmeldelse af Detour Urban Dance Festival 2015

Anmeldelse af Detour Urban Dance Festival 2015

Af Marlene Kejser

DETOUR festival 2015 præsenterer seks dansegrupper inden for hip hop og urban streetdance. Med et brag sætter en live trommeslager showet i Dansehallerne i gang med fem kvinder i front, hvis attitude når langt op forbi mig på 4. række.

Den høje energi fortsætter hele vejen igennem, og med høj puls i krop og musik bliver oplevelsen medrivende. Der er en spændende og forskelligartet fortolkning af genren blandt grupperne, men også klare fællestræk: fantastisk timing, sans for detaljer og wauw-effekter, der mærkedes blandt publikum.

Særligt må jeg fremhæve Sara Jordans Generation mE, hvor Rico Coker og Luc Boris André med et indtagende samspil i nærvær og nuancer indtog scenen. Jeg må dog også fremhæve danserne i Troels Graakjærs Face Value, som har fået et helt særligt kostumemæssigt benspænd, hvilket fx betød, at kvinderne var højhælet på den ene og fladskoet på den anden fod – den originale kostumedel og trioens fysiske kunnen var tilsammen meget imponerende.

Anmeldelse af Detour Urban Dance Festival 2015

Festivalens branding lægger op til en international linje, men jeg mangler at se en større diversitet i nationaliteter, da programmet blot indeholder én ikke-dansk gruppe fra Canada. Det bliver alligevel til fem velfortjente stjerner for en oplevelse fyldt med originale og gennemførte præstationer, der overrasker og til tider bliver rørende.

Spilleperiode og sted: 10. – 12. september, Dansehallerne København & 16.-17. september, Bora Bora Aarhus
Varighed: 90 min. inkl. pause

Koreografer: Ronni Morgenstjerne, Rico Coker, Troels Graakjær, Tentacle Tribe, Sara Jordan, Anna Eileen & Marie Paldrup.

Leave a Reply